Zwembad aanleggen in Arnhem?
Als u overweegt een zwembad aan te laten leggen in uw tuin of bij uw vakantiepark of –woning, heeft u tal van mogelijkheden. Zwembaden zijn er in vele soorten en maten, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende categorieën zwembaden. Zo valt een zwembad met meerdere bassins in categorie A, terwijl een zwemgelegenheid zonder specifieke inrichting, tot categorie D behoort.
Hygiëne en veiligheid
Bij het aanleggen van een zwembad en bij het onderhoud van een zwembad, is de hygiene en veiligheid van groot belang. Het Nederlandse ministerie van VROM heeft regels opgesteld voor de hygiëne en de veiligheid in zwembaden.
De regels voor hygiëne hebben onder meer betrekking op de kwaliteit van het water en de aantallen douches en toiletten in een zwembad. Het aspect veiligheid heeft onder andere betrekking op de stroefheid van de vloeren en de helling van badbodems.
Water bevat van nature allerlei bacteriën, waarvan de meeste overigens onschadelijk zijn. Doordat mensen in het water zwemmen, komt er nog meer vuil in terecht. Om die reden wordt de kwaliteit van het water continu in de gaten gehouden. Enerzijds mag de concentratie ziektekiemen niet boven een bepaalde waarde uitstijgen, anderzijds gelden minimumwaarden voor bijvoorbeeld de helderheid van het water en de toegediende hoeveelheid chloor.
Chloor
Chloor doodt de in het water aanwezige bacteriën. Een teveel aan chloor kan echter irritaties aan de slijmvliezen (ogen) veroorzaken. Daarom zijn er minimum- en maximum hoeveelheden vastgesteld. Chloor kan op verschillende manieren aan het water worden toegevoegd: als gas of als vloeistof. De hoeveelheid chloor die jaarlijks in Nederlandse zwembaden wordt verbruikt, bedraagt ongeveer 1500 tot 1800 ton. Verlaging van het chloorgehalte in zwembaden tot beneden de aangegeven normen is ongewenst in verband met de kans op verspreiding van infectieziekten.
Wij verzorgen de aanleg en afwerking van uw binnen- of buitenzwembad.
