Selecteer een pagina

Zonne-energie, zonnepanelen? Klusbedrijf Meijer

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over duurzaamheid. Fossiele brandstoffen raken uitgeput en de aarde wordt opgewarmd. Veel mensen geloven dat iedereen zijn steentje kan bijdragen om dit tegen te gaan. Dit kan onder andere door het plaatsen van zonnepanelen. Bovendien kunt u hiermee, op lange termijn, kosten besparen. Klusbedrijf Meijer plaatst zonnepanelen en installeert deze aan een accu of het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel of PV-paneel (van het Engelse ‘Photo-Voltaic’) zet stralingsenergie van de zon om in elektriciteit. Op het paneel zijn fotovaltaïsche cellen gemonteerd en deze zijn in staat de zonnestralen op te vangen. Ook rekent men soms de zonnecollector tot de zonnepanelen, maar deze is op een ander principe gebaseerd, namelijk de opwarming van stromend water.

De zonne-energie die wordt opgevangen met een zonnepaneel is duurzaam omdat zonne-energie levenslang beschikbaar blijft. Fossiele brandstoffen daarentegen raken op den duur uitgeput en zijn daarom nadelig.

Terugkoppeling op elektriciteitsnet

Er zijn twee mogelijkheden om de energie verkregen via een zonnepaneel aan te sluiten. De eerste mogelijkheid is de koppeling van zonnepanelen aan het elektriciteitsnetwerk. Energie die dan niet zelf gebruikt wordt gaat terug naar het energiebedrijf. Zolang er minder energie gebruikt wordt dan het zonnepaneel levert, loopt de energiemeter in huis terug. Systemen die op deze manier worden aangesloten heten ook wel netgekoppelde decentrale opwekkers.

In sommige situaties is deze koppeling echter niet mogelijk, bijvoorbeeld door te hoge kosten of het ontbreken van een elektriciteitsnetwerk. In dat geval wordt het zonnepaneel aangesloten op een accu. De accu’s moeten voldoende capaciteit hebben om een paar donkere dagen te overbruggen.

Een goede investering verdient zich terug

De plaatsing van een zonnepaneel is een hele investering, maar het kan zich zeker terug verdienen. Bovendien heeft de overheid aantrekkelijke regels en subsidies waardoor u een deel van de plaatsingskosten bespaart. Kennisbouw.nl geeft u graag advies over de plaatsing van zonnepanelen en biedt u een scherpe prijs.

Via het Aanvraag formulier kunt u vragen naar de exacte voorwaarden en mogelijkheden.

Neemt u gerust contact met Kennisbouw.nl op voor de mogelijkheden.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat