Selecteer een pagina

Rieten daken en onderhoud Arnhem?

Klusbedrijf-Meijer.nl Een rieten dak wordt gemaakt van één jaar oud riet. Een rieten dak heeft relatief veel onderhoud nodig. Zo verweert het bovenste riet na verloop van tijd en komen er algen op. Als deze algen niet tijdig worden verwijderd, gaat er mos opgroeien wat met de hand moet worden verwijderd. Verwijdering van het mos is noodzakelijk door de negatieve invloed van mos op de levensduur van het dak.
De kwaliteit van het gebruikte riet is van groot belang. Het kwalitatief beste riet komt uit Nederland en heeft een stengeldiameter van 5 tot 8 mm. Bij deze dikte ‘ademt’ het meer en slaat het minder gauw dicht. Fijner riet geeft echter een mooier resultaat en wordt daarom veel gebruikt.
Bij het plaatsen van een rieten dak is het van belang rekening te houden met het brandgevaar. Het brandgevaar kan invloed hebben op het afsluiten van een geschikte brandverzekering.

U kunt echter ten allen tijde kiezen voor een brandpreventie- installatie die het dak nat houdt bij brandgevaar, of u kunt het rieten dak laten impregneren met een brandvertragend middel.

Wilt u graag meer informatie over de plaatsingsmogelijkheden van een rieten dak, de verschillende typen riet of de opties op het gebied van brandwering? Neem gerust contact met Klusbedrijf-meijer.nl op. U kunt ook een aanvraag indienen via het aanvraagformulier.

Vraag uw offerte aan

WhatsApp chat